Matematik

Potensfunktionen

25. april 2013 af Aaby17 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej,

Har problem med den her regnestykke

For en række dyr har man undersøgt sammenhængen mellem vægten af dyret og  vægten af dets hjerne. Sammenhængen kan med tilnærmelse beskrives ved modellen.

y = 0,0635*x^0,822

hvor x er vægten af dyret, og y er vægten af dets hjerne. Vægtene er målt i gram.

a) Hvad vejre hjernen hos et dyr på 100 gram ifølge modellen?

b) Hvor meget skal et dyr veje, for at vægten af dets hjerne kommer over 75 gram?

Man undersøger to dyr.
Det største af de to dyr vejer 25% mere end det andet.

c) Hvor mange procent vejer det største dyrs hjerne mere det andet dyrs hjerne?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. april 2013 af Sapfort (Slettet)

Hvorfor prøver du ikke selv? Regner du med at vi laver opgaverne for dig?


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. april 2013 af 123434 (Slettet)

Et bud:

a) y=0,0635*100^0,822

b) 75=0,0635*x^0,822

 


Skriv et svar til: Potensfunktionen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.