Matematik

Hjælp! Potensfunktion

25. april 2013 af Aaby17 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej,

Har problem med den her regnestykke. Jeg ved ikke hvordan man finder a eller b.

Opgaven lyder sådan

Graften for potensfunktionen y=b*x^2 går gennem punkterne (1,2) og (4,16).

a) Bestem tallene a og b

Tak for hjælpen :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. april 2013 af mathon

   Graften for potensfunktionen

                                                         y =bxa


                                                           y2/y1 = (x2/x1)a

                                                           16/2 = (4/1)a

                                                            23 = 22a

                                                           3 • log(2)  = 2a • log(2)

                                                           3 = 2a

                                                           a = (3/2)

                                            beregn selv b


Svar #2
25. april 2013 af Aaby17 (Slettet)

Du er en skat, tak for hjælpen!!

 


Skriv et svar til: Hjælp! Potensfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.