Matematik

Ligning

25. april 2013 af dimol1966 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej

 

Hvem kan hjælpe mig og min datter med denne ligning, vi er gået i stå

På forhånd mange tak

2(x-3)=3(x+1)

meget gerne forklar hvad vi gør efterhånden ;-)

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. april 2013 af SuneChr

Gang hvert af parentesens led med 2 på venstre side og tilsvarende gang med 3 på højre side.

Saml alt med x på den ene side af lighedstegnet og alt uden x på den anden side.

Find til sidst x ved at dividere, begge sider, med det, der står foran x .    ( x = 1·x )

Facit     x = - 9


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. april 2013 af 123434 (Slettet)

2(x-3)=3(x+1)

2x-6=3x+3  ganger ind i parentesen

2x-6+6=3x+3+6 lægger 6 til

2x=3x+9

2x-3x=9

-x=9

x=-9

 


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.