Matematik

Hjæælp til stamfunktion

27. april 2013 af plamesaen (Slettet)

En funktion  f er givet ved
  f(x)=4x +3 ,
og funktionerne F1, F2 og F3 er givet ved


F1(x)= 2x^2  + 3x+5

F2(x)= x^2  +3x+6

F3(x)= 2x^2 +3x+10


En af disse tre funktioner er den stamfunktion til f , hvis graf går gennem punktet
P(1,10).


Gør rede for, hvilken af de tre funktioner, der er denne stamfunktion.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Har indtil videre lavet:

F(x) = ∫ (4x+3) dx = 2x2+ 3x + k

F(1) = 10 = 2·12+ 3·1 + k

er det rigtigt? er helt lost...


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2013 af mathon

 

                  F(x) = y = 2x2+ 3x + k       gennem P(1,10)
hvoraf     
                            10 =
212+ 31 + k
 


Svar #2
27. april 2013 af plamesaen (Slettet)

Så du sætter "1" ind på x's plads? Hvad skal man så gøre nu? Kan du give mig noget tekst, så det er lettere forståeligt?

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. april 2013 af mathon

 

                                                         10 = 212+ 31 + k

                                                         10 = 2 + 3 + k

                                                          k = 5


Skriv et svar til: Hjæælp til stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.