Matematik

Løs ligningen!

27. april 2013 af hendedenkloge (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg sidder med en opgave i matematik, og jeg kan simpelthen ikke få hul på denne ligning

 

Opgaven lyder: Løs ligningen med hensyn til b.

Jeg går så ud fra at det er b, der skal isoleres

 

Ligningen ser ud som på billedet:

 

 

Vedhæftet fil: ligning.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2013 af mathon

 

              multiplicer med (a + b) på begge sider
     og
              isoler b


Svar #2
27. april 2013 af hendedenkloge (Slettet)

Det var også det første jeg prøvede, men så fik jeg at vide at hvis jeg multiplicerer med (a+b) på begge sider, skal fire-tallet jo også multipliceres med (a+b) og så får jeg

x(a+b)=3+4(a+b)

Så jeg kan godt begynde at gange paranteserne ud, men det fik jeg ikke noget pænt ud af...


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. april 2013 af mathon

 

                                            x(a+b) = 3 + 4(a+b)

                                            (x - 4) • (a + b) = 3

                                                           3
                                            a + b = -------                x ≠ 4
                                                        (x - 4)


                                                     3
                                            b = ------- - a                
                                                  (x - 4)

                                          

                        


Skriv et svar til: Løs ligningen!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.