Matematik

Procentregning

28. april 2013 af hehehej (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej, er igang med at lave opgaverøvelser i problemregning. Jeg har dog et problem, det er, om jeg overhovedt regner opgaverne rigtigt. Opgaverne og svarene lyder således:

Danmark var i år 2000 dækket af4862,34km^2 skov.
Danmarks samlede areal er 43098km^2

1. Hvor stor en procentdel af Danmark var dækket af skov i år 2000? 88,7%

I år 2005 var skovarealet i Danmark vokset til 5708km^2
2. Hvor stor var den absolutte tilvækst i skovarealet fra år 2000 til 2005? 845,66km^2
3. Hvor stor var den procentvise tilvækst i skovarealet i samme periode? 14,8%

 4. Hvor stort en procentdel af Danmark var dækket af skov i 2005? 7%

EU'S samlede areal (2007) er 4 325 897 km2. Heraf er 1 600 000 km2 skov

6. Hvor mange procent er EU's samlede areal er skov? 2,7%

7. Hvor mange procent er arealet af EU's skove større end Danmarks areal? 99%

Håber der er nogle, der vil kigge på det :-) Det er somsagt ikke en lektie, men hjemmearbejde. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. april 2013 af joak0575 (Slettet)

1) er forkert, det rigtige (4862,34/43098)*100= 11,3 %

     Jeg tror du havde byttet rundt på tallene

2) er rigtig

3) er rigtig

4) er forkert, det rigtige (5708/43098)*100=13,2 %

     Jeg tror igen du har byttet om på tallene

5) er forkert, det rigtige (1.600.000/4.325.897)*100 = 37 %

6) er forkert, det rigtige ((1.600.000-43098)/1.600.000)*100= 97,3 %


Svar #2
28. april 2013 af hehehej (Slettet)

Takker! :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. april 2013 af mathon

Danmark var i år 2000 dækket af 4862,34km^2 skov.
Danmarks samlede areal er 43098km^2

1. Hvor stor en procentdel af Danmark var dækket af skov i år 2000?

               (4862,34 / 43098)  • 100% = 11,3%

I år 2005 var skovarealet i Danmark vokset til 5708 km^2

2. Hvor stor var den absolutte tilvækst i skovarealet fra år 2000 til 2005? 845,66km^2

3. Hvor stor var den procentvise tilvækst i skovarealet i samme periode?

                      (845,66 / 4862,34)  • 100% = 17,4%

 4. Hvor stort en procentdel af Danmark var dækket af skov i 2005?

                      ((845,66 + 4862,34) / 43098)   • 100% = 13,2%

EU'S samlede areal (2007) er 4 325 897 km2. Heraf er 1 600 000 km2 skov

6. Hvor mange procent er EU's samlede areal er skov?

                      (1 600 000 / 4 325 897) • 100% = 37,0%   

7. Hvor mange procent er arealet af EU's skove større end Danmarks areal?

                     ((1 600 000 - 43 098) / 43 098) • 100% = 3 612,47%


Skriv et svar til: Procentregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.