Kemi

gæring af glukose

28. april 2013 af ramobaro - Niveau: C-niveau

er denne formel korrekt, den viser gæringsprocessen for glukose. jeg fandt den på wikipedia. ?

hvad er 2ADP ? 

 

 

C6H12O6 (glukose) + 2ADP + 2Pi → 2C2H5OH + 2CO2 + 2ATP


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2013 af joak0575 (Slettet)

Jeg ville næk vælge bare at have glucose, ethanol og kuldioxid med:

C6H12O → 2C2H5OH + 2CO2


Svar #2
28. april 2013 af ramobaro

ok tak :) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. april 2013 af Barbasbol (Slettet)

ADP = Adenonesine-Di-Phosphate,         ATP = Adenosine-Tri -Phosphate.          Di = 2, Tri = 3

ADP og ATP er "energi enheder" i kroppen.

ATP består af adenosine (en af de baserne i DNA), og 3 fosfater (Tri, 3, deraf T i ATP), hver fosfat har en energirig binding, som den kan bruge til at få ting til at fungere med (lidt ligesom benzin til en bil).

 Fx. reaktionen ATP --> ADP + Pi + energi.  

Ved reaktionen bliver der fraspaltet en phosphate, hvorved der frigives energi. Energien kan fx gå til at danne nye celler/proteiner/DNA

Pi er bare fosfat (PO42-). Men for at "genoplade" energi i kroppen (omdanne det til ATP igen) vil reaktionen ske

ADP + Pi + energi(fra gæringen) --> ATP

Hvor energien for at få den reaktion til at ske, kommer fra gæringsprocessen (som er omdannelse af glukose til ethanol under forhold hvor der ikke er ilt til stede)  :). Så det primære formål med gæringsprocessen er dannselsen af ATP, derfor vil jeg sige den er vigtig at have med :)


Skriv et svar til: gæring af glukose

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.