Matematik

95 % - konfidensinterval

28. april 2013 af Gandhara (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg synes ikke jeg kan beregne 95%-konfidensintervallet, til en opgave til en emneopgave. Det er en opgave om binomialfordeling.

Jeg har fundet ud af, at:

- sandsynlighdsfordelingen, p, er: p=1/30 

- antalsparameter, n, er: n=3

- elementet, r, er: r=1  

 

sandsynligheden bliver:

binompdf(3, 1/30, 1) = 0,093444

 

Beregning af 95%-konfidensinterval:

Jeg er kun blevet introduceret til følgende formel (ved ikke engang om det er en formel...):

P(middelværdi-2*spredning <_ X <_ middelværdi+2*spredning) 

 

Problemet er så om jeg skal bruge p = 1/30, eller p=0,093444 til at beregne middelværdi og spredning.

Og derefter, hvordan beregnes 95%-KONFIDENSINTERVAL??

 

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2013 af peter lind

I binomialfordelingen gælder

middelværdi = n*p

varians = n*p(1-p)


Svar #2
28. april 2013 af Gandhara (Slettet)

men den 'p' du snakker om, er den den som er lig med 1/30 eller 0,093444? når jeg så har beregenet middelværdien og spredningen/varianse, hvordan beregnes 95%-konfidensintervallet?


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. april 2013 af peter lind

p er sandsynligheden i binomialfordelingen. De pågældende formler må stå i din bog og/eller formelsamling


Skriv et svar til: 95 % - konfidensinterval

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.