Fysik

Luftmodstand

28. april 2013 af mimok (Slettet)

Jeg har problemer med følgende opgave, jeg kan ikke rigtig finde ud af, hvad det er, jeg skal gøre. Opgaven lyder:

i en model for kuglens fald fald med luftmodstand, er dens fart v som funktion af faldtiden t, når kuglen slippes fra hvile, givet ved:

v(t)=v0*(eb*t-1)/(eb*t+1)

hvor:

b=2*g/v0

v0=92,3m/s

d) beregn kuglens faldtid ifølge modellen.

Hvordan gør jeg det?


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. april 2013 af peter lind

Brug ds/dt = v(t)


Svar #2
28. april 2013 af mimok (Slettet)

Jeg skal integrere funktionen for at finde stedfunktionen?

Jeg får:
s(t)=−92.3*(2.*∫1/(1.23712)^(t*s-1)+1)

Hvad skal jeg så?


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. april 2013 af peter lind

Hvis du sætter s til faldhøjden har du en ligning til bestemmelse af t


Svar #4
28. april 2013 af mimok (Slettet)

Mange tak!


Skriv et svar til: Luftmodstand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.