Matematik

Hjælp til opg a og b

29. april 2013 af willerboy (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvis der er nogel der kunne forklare hvordan de vil regne opg a og b ud vil det være en stor hjælp.

Vedhæftet fil: Udklip6.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. april 2013 af dikkelmikkel (Slettet)

Du får halveringstiden T = ln(1/2)/ln(a) løs ligningen for a

du får at til tiden t=0 er y = b = 20 grader C


Svar #2
29. april 2013 af willerboy (Slettet)

Jeg kan god se hvordan du får b til at være 20 grader, men resten forstår jeg ikke helt

Brugbart svar (0)

Svar #3
29. april 2013 af mathon

 

a)

                 y = b • ax     
 

                          b = 20
                        
                          a = (1/2)1/75 ≈ 0,990801

                 f(x) = 20 • 0,990801x          

 

b)

                 f(240) = 20 • 0,990801240 = 2,2

    Efter 4 timer i køleskab er temperaturforskellen mellem øl og køleskab 2,2 grader.

    Øllens temperatur er derfor 7,2 grader.

          

     


Svar #4
29. april 2013 af willerboy (Slettet)

Nåh, det var det han mente med halveringstiden. Mange tak :)

Skriv et svar til: Hjælp til opg a og b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.