Matematik

vektorrotation i rummet

29. april 2013 af oppenede - Niveau: Universitet/Videregående

A,B,C,D,E,F er 3d vektorer. A ⊥ B og C ⊥ D. Alle de kartesiske koordinater kendes, undtagen for F.

A er 0,0,1 og B er 0,1,0. C og D er også enhedsvektorer.

Hvordan regner man F udfra E, idet F skal ligger på samme måde ift. C og D som E ligger ift A og B? (A tilsvarer C og B tilsvarer D).

Jeg forstår ikke hvordan jeg skal finde frem til den matrix man skal gange ind på, eller de krydsprodukter man kan tage, eller hvad det er :?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. april 2013 af peter lind

CF = AE og DF= BD. Det ser lidt mærkeligt ud at der er en dobbeltbestemmelse af F. ?Er du sikker på opgaven er formuleret korrekt ?  Kan der være noget skjult i "på samme måde" ?


Svar #2
29. april 2013 af oppenede

Altså sammen med A og B haves en ekstra vektor E. De låses fast sammen. Nu drejes de, så A ligger parallelt med C og B parallelt med D. Da er E endt parallel med F og hvad er koordinaterne for det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#1

A, B, ..., E, F er ikke punkter, men vektorer i sig selv.

#2

Der kan være tale om drejning φ på ±90º omkring A×B , efterfulgt af en drejning ψ omkring φ(A×B), så at φ(C) afbildes i D. Da er 

F = ψ(φ(E))


Svar #4
29. april 2013 af oppenede

jeg tror jeg har fået det til at passe med den her:

F = Ex * (D×C) + Ey * D + Ez * C

ser det underligt ud?


Skriv et svar til: vektorrotation i rummet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.