Fysik

magnetfelt og fluxtætheden

29. april 2013 af chpe04 (Slettet) - Niveau: A-niveau

nogen der kan hjælpe mig med denne opgave.

En kobbertråd med diameterne Ø1 mm er viklet 200 gange til en spole med diameteren Ø20mm.  Spolen har en længde 5 cm. Spolen er påtrykt en AC spænding på 10 V, 50 Hz

1) Bestem magnetfeltet og fluxtætheden i spolen

synes ikke jeg kan finde en formel jeg kan bruge


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. april 2013 af peter lind

B = μ0*N*I/L


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. april 2013 af hesch (Slettet)


Svar #3
29. april 2013 af chpe04 (Slettet)

det må være for hele spolen, der er ikke angivet andet i opgave beskrivelsen. i de formler jeg kan finde skal jeg bruge I og det må da være for amperer, og det har jeg ikke oplyst. B = μ0*N*I/L


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. april 2013 af hesch (Slettet)

#3:   En kobbertråd med diameterne Ø1 mm er viklet 200 gange til en spole med diameteren Ø20mm.  Spolen har en længde 5 cm. Spolen er påtrykt en AC spænding på 10 V, 50 Hz.

Ja, det er ikke så let:

Ud fra tråddiameter, antal vindinger, længde på spolen og spolediameter ( ydre eller indre diameter ?? ), skal du beregne antal lag ( husk fyldningsfaktor ) spoleviklingen består af, og hermed trådlængde. ( Lidt hovedregning siger mig, at der bliver 4 lag vindinger. )

Ud fra dette kan du så bestemme  R og L i spolen.  L kan f.eks. beregnes ved at sende en strøm, I, gennem spolen. Beregn den herved fremkomne flux gennem spolen.  L = ψv / I , hvor ψv er fluxvindingstallet.

Du påtrykker nu spændingen 10V, 50Hz over den fundne impedans, og kan beregne strømmen gennem spolen, og kan heraf beregne B.

Du skal bemærke, at med 4 lag vindinger, bliver forskellen på indre og ydre diameter i spolen ≈ 8 mm.


Svar #5
30. april 2013 af chpe04 (Slettet)

har regnet den ohmske modstand i spolen, for det spørges der om i næste spørgsmål. så for mig ville det være logisk, at der var en anden formel, hvor jeg ikke skulle bruge den ohmske modstand til noget.

 


Skriv et svar til: magnetfelt og fluxtætheden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.