Matematik

Indekstal

29. april 2013 af froekenmajlund (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle. 

Jeg håber lige I kan hjælpe mig med følgende: 

 

Nedestående tabel viser indekstal for forbrugerprisen på brød

År =                                    2006        2009

Indekstal for brød =            117         137

a) En pakke brød kostede i 2006 15 kr. 

Hvad kostede pakken i 2009? 



Jeg har bare svært ved at regne fra indekstal, til det oprindelige tal - jeg forvirrer mig selv, når ikke jeg kender basis-året...

Håber I kan hjælpe mig


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

Gang prisen i 2006 med forholdet mellem de to indekstal.


Svar #2
29. april 2013 af froekenmajlund (Slettet)

altså forholdet er at den stiger med 20% ikke? 
skal jeg så gange 15 med 1,20? altså = 18 kr????
ok, det giver mening....
tusind tak, hvis jeg altså fatter det


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

Gang prisen 15kr med forholdet mellem indekstallene, altså

15kr · (137/117) = 17,56kr.


Skriv et svar til: Indekstal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.