Studievejledning

Fra 9' og direkte på HF

30. april 2013 af P1404 (Slettet)

Hej alle!
Jeg har lige et spørgsmål omkring HF.. Jeg har endelig fundet ud af hvad jeg vil. Jeg skal være være socialrådgiver. Har læst og undersøgt en masse omkring dette. Lige pt går jeg på VUC og er ved at tage 9'ende igen, for at få højre karaktere.
Mit spørgsmål lyder: SKAL jeg tage 10'ende for at komme på en HF? Det siger min studievejleder nemlig, jeg har i hele mit liv fået afvide, at jeg ikke er klar til at starte på mn uddannelse osv. Jeg er så træt af det, for jeg vil fa....! Kan jeg få en fuld HF selvom jeg er sikker på at jeg ikke består matematik?

Håber på svar hurtigst muligt!

Mvh Pernille. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. april 2013 af MaibritG

Du skal have 10 klasse for at tage en HF.
- At du ikke består folkeskolens matematik-prøve har ikke den store betydning, men nu vil unægtelig ikke slippe for matematik C på HF, og det kan trække ned i dit HF-gennemsnit.

- - -

Med venlig hilsen
Maibrit


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. april 2013 af jordbærtærten (Slettet)

Hej Pernille,

Du kan læse lidt om det her:

http://www.ug.dk/flereomraader/maalgrupper/6til10_klasse/optagelse_til_de_gymnasiale_uddannelser.aspx#fold3

Jeg er ked af at sige det, men ud fra den information der er på hjemmesiden, så ser det umiddelbart ud som om, at studievejlederen har ret. 

Jeg vil dog anbefale dig at tage kontakt til selve uddannelsesstedet (der hvor du ønsker at gå på hf) og snakke med dem om din situation, hvorfor du vil på hf, hvad du vil bruge det til, hvorfor du er egnet selvom du ikke har 10'ende mm. 

Det er muligt, at uddannelsesstedet kan give dispensation eller på anden vis kan hjælpe dig til at blive optaget gennem supplerende kurser og den slags. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. april 2013 af Yang (Slettet)

Hej Pernille.

Som udgangspunkt skal du have en 10.klasseseksamen for at kunne gå på HF. Men det kommer an på, hvor du skal gå henne. På VUC Århus har jeg set, at de har optagelsessamtaler for dem, der kommer direkte fra 9.klasse og vil ind på en HF. Men det er vel for sent nu at søge? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. april 2013 af Papayea (Slettet)

Du skal ikke have taget 10'ende for at komme på HF. Men de fleste steder skal du helst have lavet noget andet ca. et år efter niende. Men jeg tror det kommer meget an på hvor du søger ind.


Svar #5
30. april 2013 af P1404 (Slettet)

Det er 2 gang jeg tager 9´ klasse igen. Grund til jeg tager den igen, er fordi jeg blev fritaget for matematik og engelsk. Dem skal jeg så op i snart. Og jeg mener heller ikke at man skal have 10'ende klasse for at komme på Hf.


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. april 2013 af MaibritG

Primært kræver det 10.klasse, men naturligvis kan der gives dispensation, hvis eleven er faglig dygtigt. Lets face it: Du skriver selv, at du forventer at dumpe matematik i 9.klasse ... hvorfor skulle et gymnasium/VUC give dig en ekstraordnær dispensation (her antager jeg, at du ikke lige frem er en "mønsterelev" med 10 eller 12-taller over hele linjen) frem for at bede dig om at tage et kompetenceår i 10.klasse for at forbedre din faglighed.

- - -

Med venlig hilsen
Maibrit


Skriv et svar til: Fra 9' og direkte på HF

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.