Matematik

Cirklensligning

30. april 2013 af ITChem (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen !

 

Jeg skal bestem centrum og radiu s for denne cirkel:

 

x2 + 4x + 12 = 6y - y2

 

Jeg er lost, så håber på nogen kan forklare hvordan jeg skal løse den :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. april 2013 af mette48 (Slettet)

x2 + 4x + 12 = 6y - y2                                     lægger y2 til og trækker 6y og 12 fra på begge sider

x2+4x+12-12 + y2-6y = -12                          omskriver til kvadratet på en 2leddet størrelse

x2+2*2x + 22 + y2 -2*3y+32= -12 + 22+32    der er lagt 22+33 til på begge sider

(x+2)2     +       (y-3)2          =-12+4+9

(x+2)2+(y-3)2=  1

(x+2)2+(y-3)2=  12

 


Svar #2
30. april 2013 af ITChem (Slettet)

tak for svaret :D


Skriv et svar til: Cirklensligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.