Biologi

Fotosyntese

30. april 2013 af MustafaNazar (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle sammen :)

Håber nogen kan hjælpe mig med de her spørgsmål:

Hvad bruger planten stivelse til? (Tror det er til ATP med ved ik om det er rigtigt)

Hvad er stivelse opbygget af? (En lang række glukose-molekyler?)


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. april 2013 af Mwiii (Slettet)

ADP = adenin-di-fosfat
Di = 2
ATP = adenin-tri-fosfat
Tri = 3

Respiration
Glukose        ilt                         kuldioxid      vand
C6H12O6 + 6 O2 (+30 ADP) → 6 CO2 + 6 H2O
                                                                                       (+30 ATP) = smart ord for energi

(+30 ADP) = Proces der omdanner ADP
Glukose til ATP for at få energi til kroppens celler.
Foregår i mitokondrierne.

 

Ved ikke om det kan bruges. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. maj 2013 af JG0005 (Slettet)

Hvad bruger planten stivelse til? (Tror det er til ATP med ved ik om det er rigtigt)

Hvad er stivelse opbygget af? (En lang række glukose-molekyler?)


Stivelse er polysaccharid, som er opbygget/sammensat en lang kæde af glukose.Bindingen mellem de to glukose er en alfa-1,4- binding.  Dvs. Stivelse er kuldydater, hvilket = energi. Alle har celler har bruge for energi til at arbejde og overleve...
 


Skriv et svar til: Fotosyntese

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.