Matematik

Differentialkvotient og tretrinsregel

30. april 2013 af Mathildevilladsennielsen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!

 

Jeg skal lave et oplæg i morgen om differentialregning, dog har jeg en smule svært ved at koble tretrinsreglen sammen med differentialkvotienten..

 

Mit spørgsmål lyder, at jeg skal gøre rede for differentialkvotienten og kommer ind på tretrinsreglen!

 

Håber i vil hjælpe hurtugt!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. april 2013 af mathon

                               Det burde ikke være tilfældet,
                               da differentialkvotienten er defineret som
                               resultat af tretrinsreglen.

 

 1. trin
                   Δf(h) = f(xo + h) - f(xo)

 2. trin
                     Δf(h) = f(xo + h) - f(xo)
                     ------ = ------------------
                        h                h

 3. trin
                               f(xo + h) - f(xo)
            limes          -----------------  = f '(xo)
             h→0                      h


Svar #2
30. april 2013 af Mathildevilladsennielsen (Slettet)

Men en differentialkvotient er jo bare hældningen til tangenten i et bestemt punkt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. april 2013 af HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA (Slettet)

http://www.youtube.com/watch?v=XdEqmjqjrAA&feature=player_embedded#!


Skriv et svar til: Differentialkvotient og tretrinsregel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.