Matematik

500 = 0,00769 • x3,10

30. april 2013 af ninakaurk (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har fundet dette svar på denne formel men er der nogen der kan forklar hvordan 0,00769 lige pludslig bliver divideret når man går   fra    500 = 0,00769 • x3,10    til    ( 500 / 0,00769 ) = x3,10 ???

y = 0,00769 • x3,10

For y = 500 gælder:

500 = 0,00769 • x3,10

( 500 / 0,00769 ) = x3,10

( 500 / 0,00769 )( 1 / 3,10 )  = x

x ≈ 35,69


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. april 2013 af PeterValberg

Din notation er lidt uklar, - mener du:

y = 0,00769 • x3,10

 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#1

Ja, der er vist tale om

y = 0,00769 · x3,10

#0 --> Man isolerer x3,10 ved at dividere med 0,00769 på hver side. Dernæst finder man x ved at opløfte i potensen 1/3,10 på hver side.


Skriv et svar til: 500 = 0,00769 • x3,10

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.