Fysik

Rødforskydning

30. april 2013 af pnh (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej
Jeg sidder med en opgave, der lyder som følgende:
En anden galakse bevæger sig væk fra os med en fart på 1,38*105 m/s. Det modtagende lys har bølgelængden 434.2 nm. Beregn bølgelængden af de udsendte lys.

z=v/c 
1.38*10^5m/s / 3*10^8 m/s=0.0046 nm, altså en rødforskydning og bevis på at galaksen bevæger sig væk fra iagttageren. Men det her problemet opstår, for hvordan udleder jeg lysets bølgelængde fra disse resultater?
- på forhånd tak 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at

z = (λobs - λuds) / λuds ,

hvor λobs er den observerede bølgelængde, og λuds er den udsendte bølgelængde.


Skriv et svar til: Rødforskydning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.