Matematik

HASTER korde???

30. april 2013 af aatgsue (Slettet) - Niveau: A-niveau

Se vedhæftede fil i første omgang :)
jeg skal finde rumfanget af en keglestube og jeg er med på at formlen lyder

 

V=1/3*h*pi*(R2+r2+R*r)

 

jeg kender h og R men ikke r

derimod kender jeg en vinkel v jeg tænkte på at lave en retvinklet trekant på den ene eller anden måde og så finde r på den måde

 

hvor jeg kender vinkel v og højden h og så kender jeg den vinkel som er på 90 og dermed kan jeg finde den næste vinkel, men igen det leder mig ikke frem til noget

denne opgave kunne jeg godt tænke mig at få hjælp til

 

Derudover sidder jeg fast i en anden opgave:

b) Bestem kordelængden k og sidelængden S af hele keglen

jeg bruger denne formel til at finde s

s=sqrt(h2+r2)

men kan ikke finde ud af hvilken h og r jeg skal bruge

korden forstår jeg slet ikke

håber nogen gider hjælpe

Vedhæftet fil: Dok5.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

Man har, at

r = R - h·tan(v)

s = R/tan(v)

Centervinklen φ for den udfoldede keglestub bestemmes af

φ = 2πR / (2πs) · 2π = 2πR/s .

Da er

k = 2·s·sin(φ/2)


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. maj 2013 af lfdahl (Slettet)

#1

Er s ikke: s = R/sin(v)?

 

 


Svar #3
01. maj 2013 af aatgsue (Slettet)

Jeg får en meget lille korde

 

k=2*25.86415791*sin(2.6722/2)

k = 1.206161075

men hvis jeg derimod ikke bruger with(Grader)

så får jeg en korde på 50,31 hvilket godt kan være realistisk da S=25.86

tror jeg


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. maj 2013 af lfdahl (Slettet)

Dit resultat (φ i grader) stemmer. Du må have lavet en fejl for φ i radianer.

Jeg har regnet med φ i radianer og får også k = 50,3


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. maj 2013 af mette48 (Slettet)

Opgaven har været her for nylig, find den med søgefunktionen


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Jo, det har du fuldstændig ret i. Det var nok tan() der sad i fingrene fra den forrige ligning.


Skriv et svar til: HASTER korde???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.