Kemi

Koncentration

01. maj 2013 af namnamG (Slettet)

Jeg er igang med følgende opgave:

Beregn koncentrationen af benzen i jordprøven.

og jeg ved 50 g jord, 20 ml pentan og ved en analyse af benzen fandt man 0,019 mM i pentanfasen..

Skal jeg så først finde stofmængden?


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. maj 2013 af KimT.T. (Slettet)

Beregn først stofmængden af benzen ud fra den fundne molære koncentration af benzen i pentanfasen og volumenet af pentanfasen:

n(benzen) = 0,019 mmol/L · 0,020 L = 3,80 · 10-4 mmol 

Beregn så koncentrationen i jordprøven som stofmængde pr. g jord:

Konc.(benzen)jord = 3,80 · 10-4 mmol / 50 g = 7,6 · 10-7 mmol/g

 


Svar #2
02. maj 2013 af namnamG (Slettet)

Hvad gør man så hvis det skal angives i mg/kg jord


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. maj 2013 af KimT.T. (Slettet)

1) Udnyt først, at

     1 g = 10-3 kg

Konc.(benzen)jord = (7,6 · 10-7 mmol) / (gjord) = (7,6 · 10-7 mmol) / (10-3 kgjord) = 7,6 · 10-4 mmol/kgjord

2) Gang med molarmassen for benzen, idet du ved at

      m = M· n 

 Konc.(benzen)jord = (7,6 · 10-4 mmol/kgjord) · 78,11 mg/mmol = 5,9 · 10-2 mg/kgjord 


Brugbart svar (1)

Svar #4
02. februar 2014 af LogR (Slettet)

Tror der er en lille regnefejl..

Konc.(benzen)jord = 3,80 · 10-4 mmol / 50 g = 7,6 · 10-7 mmol/g er ikke korrekt..

3,80 · 10-4 mmol / 50 g = 0,0000076 mmol/g = 7,6*10-6 mmol/g

Har gennemtjekket det 1000 gange på min lommeregner.. :s Dette påvirker selvfølgelig også resultatet i sidste ende.. 


Skriv et svar til: Koncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.