Matematik
Integralregning
Nogen som kan hjælpe mig med at løse denne opgave og forklare hvordan man gør?
Opgaven lyder:
En genstand, der har starthastigheden 4,5 m/s, falder lodret ned (frit fald)
a) Hvad er genstandens hastighed efter 2,0 sekunder?
b) Hvor langt har genstanden bevæget sig efter 4,0 sekunder?
Svar #1
01. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)
Opgaven hører under fysik.
a) Benyt, at v(t) = v0 - g·t , i et koordinatsystem i lodret retning, positiv opad.
b) Benyt, at s(t) = t0∫t v(τ) dτ
Svar #2
01. maj 2013 af annie4567 (Slettet)
Det er ellers en opgave fra min matematikbog under "øvelser til integralregning"?
kan du forklare mere grundigt hvordan jeg skal gøre? kender ikke formlerne så godt..
Svar #4
01. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)
#1
I a) indsætter man værdierne for v0 og g og t = 2,0 s og beregner v(t) .
I b) indsætter man udtrykket for v(t) og beregner integralet og indsætter t = 4,0 s til sidst.
Svar #6
01. maj 2013 af Krabasken (Slettet)
a) v = gt hvor g 0 9,81 m/s og t = 2
b) s = ½gt^2, hvor s er strækningen, t = 4
;-)
Svar #7
01. maj 2013 af annie4567 (Slettet)
Svar #8
01. maj 2013 af Krabasken (Slettet)
UPS!
Rettelse til # 6
hvor g 0 9,81 m/s
Der skulle ha' stået:
...hvor g = 9,82 m/s
Sådan ;-)
Svar #9
01. maj 2013 af annie4567 (Slettet)
det som jeg er kommet frem til lige nu..
a)
v(t)=v0-g*t
v=g*t => 9,82 m/s * 2 =19,64
(ressultatet skal ende med at give 24,1 m/s)
b)
s=½*g*t^2 =½*9,82 m/s *4^2= 78,56
(resultatet skal ende med at give 96,6m)
Svar #10
01. maj 2013 af Krabasken (Slettet)
Ud fra opgaven ser det ud, som starthastigheden er nedadrettet.
Dermed har vi jo vt = v0 + gt = 4,5 + 9,82*2 = 24,14
s = 4,5 * 4 + ½ * 9,82 * ^42 = 96,56
;-)
Svar #11
01. maj 2013 af annie4567 (Slettet)
ja okay og det er sådan opgave b skal løses ? hvad med opgave a ?
Svar #12
01. maj 2013 af Krabasken (Slettet)
Du får den lige igen:
Ud fra opgaven ser det ud, som starthastigheden er nedadrettet.
Dermed har vi jo
a) vt = v0 + gt = 4,5 + 9,82 * 2 = 24,14
b) st = v0 * t + ½ * g * t2 =
4,5 * 4 + ½ * 9,82 * 42 = 96,56
;-)
Svar #14
02. maj 2013 af annie4567 (Slettet)
Hvad står de forskellige bogstaver for ? Gætter på at V står hastighed ? men hvad med s, g og t?
Svar #15
02. maj 2013 af Krabasken (Slettet)
Svar #6 - Citér
I går kl. 15:52 af Krabasken a) v = gt hvor g = 9,81 m/s2 og t = 2
b) s = ½gt^2, hvor s er strækningen, t = 4
Svar #16
02. maj 2013 af Krabasken (Slettet)
s = ∫v*dt = ∫gt*dt = ½gt2
;-)
P.S. v=gt og s=½gt2 er to almindeligt anvendte formler i fysikken
Skriv et svar til: Integralregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
