Matematik

Den retvinklede trekant!

01. maj 2013 af Manu0407 (Slettet)

Jeg forstår ikke hvad jeg skal i følg. opgaver...

1. forklar ud fra enhedscirklen, hvad man forstår ved begreberne Cos(V), Sin(V) og Tan(V)

2. Opskriv sætningen om cosinus, sinus og tangens i en retvinklet trekant. Bevis sætningen.

En der forklare mig hvad jeg skal???


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. maj 2013 af c_aastrup

1 burde være oplagt, og det står i hvert fald i de fleste bøger.

(se fx. http://www.mathsisfun.com/geometry/unit-circle.html)

2 sværere, men jeg vil tro at det er sinus.- og cosinus-relationerne der henrtydes til.


Svar #2
01. maj 2013 af Manu0407 (Slettet)

Jeg forstår det ikke... 


Svar #3
01. maj 2013 af Manu0407 (Slettet)

Skal jeg i opgave 1 bare forklare hvor sinus, cosinus og tanges ligger i enhedscirklen eller hva??


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. maj 2013 af c_aastrup

#3

Det er sådan jeg forstår spørgsmålet, så jeg vil sige ja.


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. maj 2013 af Krabasken (Slettet)


Svar #6
01. maj 2013 af Manu0407 (Slettet)

Hvad? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. maj 2013 af Krabasken (Slettet)

Jeg kan ikke råbe højere . . .


Svar #8
01. maj 2013 af Manu0407 (Slettet)

Det har jeg skam hellere ikke bedt dig om, men hvad mener du med at der også er en 2.del??


Brugbart svar (0)

Svar #9
01. maj 2013 af Krabasken (Slettet)

frividen.dk

Se under geometri

Der står både 1. delen og osse en 2. del.

Iøvrigt e¨r der osse en video om enhedscirklen - men kan du altsammen se -

Ellers spørg  ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #10
01. maj 2013 af mathon


                   sin(A) / a  =  sin(C) / c

                   sin(A) / a  =  sin(90º) / c

                   sin(A) / a  =  1 / c

                   sin(A)  =  a / c

 

                                  b2 + c2 - a2  b2 + a2 + b2 - a2      2b2
                   cos(A) = ------------- =  -------------------- = ----- = b/c
                                        2bc                  2bc               2bc

                  

 


Brugbart svar (0)

Svar #11
01. maj 2013 af Krabasken (Slettet)

Jeg kan se, der er flere bud på sinus- og cosinusrelationer - men det er vist ikke ligedet, dine spørgsmål drejede sigom . . .

Kig nu på frividen - og spørg igen, hvis nødvendigt

:-)


Brugbart svar (0)

Svar #12
05. maj 2013 af mathon

se


Brugbart svar (0)

Svar #13
05. maj 2013 af mathon

se


Skriv et svar til: Den retvinklede trekant!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.