Matematik

Røringspunkt

01. maj 2013 af Brombas (Slettet) - Niveau: B-niveau

En funktion f er givet ved
f(x)= −x^3+ 3x^2 + x + 4.

Grafen for f har netop én tangent t med hældningskoefficient 4 .

a) Bestem førstekoordinaten til røringspunktet for t .

Hvordan løser jeg denne opgave?

 

Jeg forstår at man skal sætte f'(x)=4

Jeg får x = 1, betyder det så at mit røringspunkt er (1,4) ??

Har også dette spørgsmål:

På figuren ses en model af gavlen på et
cykelskur, der er bygget op ad en mur.
Cykelskuret har et halvtag, der understøttes
af en jernstang fastgjort på muren i
punktet C. Alle længdemål er angivet i
meter.
a) Bestem vinkel∠BAC mellem halvtaget
og muren.
b) Bestem højden BE af indgangen til
skuret.

Hvordan løses spørgsmpl b) ?

 

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. maj 2013 af JG0005 (Slettet)

x's værdien som du har fået fra f'(x)=4, skal indsættes i den oprindelige funktion, hvoraf y findes, men i opgaven skal du kun finde førstekoordinaten, dermed x. Altså har du løst opgave blot ved at sige x=1(hvis du har f'(x)=4 rigtig selvfølgelig).,,.. 

til b'en har jeg selv fundet billedet på nettet: 

Du ved at vinkel C=30 grader, og du kender længden af hypotenusen. Du kender dermed 1 længde og 2  vinkler, du kan derfor finde længde "BC" (se billedet). og derefter lægge længde CD til og du så ende med at få BE

 

Vedhæftet fil:Unavngivet.jpg

Svar #2
01. maj 2013 af Brombas (Slettet)

#1


x's værdien som du har fået fra f'(x)=4, skal indsættes i den oprindelige funktion, hvoraf y findes, men i opgaven skal du kun finde førstekoordinaten, dermed x. Altså har du løst opgave blot ved at sige x=1(hvis du har f'(x)=4 rigtig selvfølgelig).,,.. 

til b'en har jeg selv fundet billedet på nettet: 

Du ved at vinkel C=30 grader, og du kender længden af hypotenusen. Du kender dermed 1 længde og 2  vinkler, du kan derfor finde længde "BC" (se billedet). og derefter lægge længde CD til og du så ende med at få BE

OK mange tak, har fået det til at y værdien til at være 7. Betyder det at røringspunktet er (1,7) ??


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. maj 2013 af JG0005 (Slettet)

Ja, men igen det er nok at sige førstekoordinaten til røringspunkt i t er 1:) Du må gerne sige koordinatsættet for røringspunkt er (1,7), men det er ikke mere rigtigt end det andet:)

Skriv et svar til: Røringspunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.