Matematik

Reducere !

01. maj 2013 af Nina4 (Slettet)

Hej er meget tivivl i hvordan man regner det ... håber i kan hjælpe mig med det 

Reducere (x+y) (x-y) - (x-y)2 - 2xy . 

 

På forhånd Tak ;)


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. maj 2013 af Krabasken (Slettet)

To gange kvadratsætninger

og træk sammen

Prøv at sigte efter at ende med -2xy

;-)


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. maj 2013 af JG0005 (Slettet)

(x+y)*(x-y)-(x-y)^2+2xy=

(x+y)*(x-y)-(x-y)*(x-y)+2xy=

2x^2-xy+yx-y^2-x^2-xy-xy+y^2+2xy=

?????

Det skulle meget gerne være lige til nu:)


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. maj 2013 af Krabasken (Slettet)

# 2

er ikke korrekt


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. maj 2013 af mette48 (Slettet)

#2 mangler en minusparentes i 3.linie

(x+y) (x-y) - (x-y)2 - 2xy =

(x2-y2)-(x2-2xy+y2)-2xy


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. maj 2013 af Krabasken (Slettet)

Opgaven er en øvelse i kvadratsætningerne - så det er ikke meningen, at parenteserne skal ganges ud på alm. vis.

Det er for at vise, at du kender kvadratsætningerne ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#1

Resultatet ender dog ikke med -2xy , men derimod med -2y2 .

(x+y)·(x-y) - (x-y)2 -2xy = (x+y)·(x-y) - (x2 -2xy +y2) -2xy

                                       = x2 -y2 -x2 -y2

                                       = -2y2


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. maj 2013 af Krabasken (Slettet)

Det er ganske vist!

Jeg blandede den sammen med en pq-opgave fra i eftermiddags, som lignede den meget . . .

Tak for rettelsen   ;-)


Skriv et svar til: Reducere !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.