Kemi

Syre - hvordan er det nu?Hjælp

01. maj 2013 af Joe11111 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej

Går i 9.klasse og vi er igang med emnet syre, base og salte.

Jeg har fået af vide af min fysiklære at h+ ionen er med til at gøre at syre ætser fordi chlor- har taget dens elektroner, men der er jo kun chlor i saltsyre så hvad gør så at syre ætser? 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. maj 2013 af JG0005 (Slettet)

molekyleformlen for saltsyre er HCl. Syren er i stand til at afgive H^+, hvilket er også er grunden til at stoffet er en syre.. Ved ikke om det giver mening?


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. maj 2013 af 123434 (Slettet)

H+   CL-

 


Svar #3
01. maj 2013 af Joe11111 (Slettet)

det giver ik helt mening......

Brugbart svar (0)

Svar #4
01. maj 2013 af JG0005 (Slettet)

du skriver følgende: 
Jeg har fået af vide af min fysiklære at h+ ionen er med til at gøre at syre ætser fordi chlor- har taget dens elektroner, men der er jo kun chlor i saltsyre så hvad gør så at syre ætser?

 

saltsyre = HCl, hvilket indeholder H^+..?? H=H^+          Cl^-= chlor?


Skriv et svar til: Syre - hvordan er det nu?Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.