Matematik

Bestem forskriften for tangenten i x=0

04. maj 2013 af mac152 (Slettet) - Niveau: B-niveau

En funktion f er givet ved forskriften f(x) = x3-63x2+132x+500

b) bestem forskriften for tangenten i x=0.

c) Bestem forskriften for eventuelle tangenter med hældningskoefficient på 2.

 

Jeg har forsøgt at lave dem, men er meget usikker. Håber i kloge hoveder vil være så flinke at hjælpe, således jeg kan som om mine resultater er rigtige.

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. maj 2013 af PeterValberg

bestem den afledede f'(x)

bestem f'(0) og f(0)

indsæt i tangentligningen:

y = f'(x0)(x - x0) + f(x0)

hvor x0 i dit tilfælde er 0

eksempel: [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
04. maj 2013 af mac152 (Slettet)

Mange tak for svaret Peter. Jeg sætter pris på det, du har helt sikkert styr på det med matematikken.

 

Stemmer det så, at opgave B giver y=132x+500.

 

Og opgave C giver y=2x+568,2 og y=2x-31.152,20


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. maj 2013 af PeterValberg

b) ja

c) ja

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
04. maj 2013 af mac152 (Slettet)

Mange tak for hjælpen.

 

Du ønskes en fortsat god dag !!! ;)


Skriv et svar til: Bestem forskriften for tangenten i x=0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.