Matematik

monotoniforhold i maple

05. maj 2013 af annie4567 (Slettet) - Niveau: B-niveau

nogen som ved hvordan man kan bestemme monotoniforhold for f i maple?

 

jeg har en denne opgave:

f(x)=(1-x^2)*e^x

b) bestem monotoniforholdene for f

 

hvordan kan man det i maple :)? jeg har startet med at sige f'(x)=0 og får: -e^x(2x-ln(e) +ln(e)x^2)=0

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

Man bør forstå, hvad ln(e) er før man kaster sig ud i at bruge matematikprogrammer som Maple.

Man bør også vide, at ex altid er > 0 , hvorfor man ender med at skulle løse en 2.-gradsligning.


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. maj 2013 af Krabasken (Slettet)

Se vedhæftede

xC = - 1 - √2

xD = - 1 + √2

;-)

Vedhæftet fil:000.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. maj 2013 af Katrinesofia (Slettet)

Du kan bruge differentialregning til at finde globale og lokale ekstrema, ved at løse f '(x)=0, hvorefter du simpelthen plotter grafen og bestemmer forholdene ud fra billedet. Det er i hvert fald den måde vi har fået at vide vi skal gøre det på.


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. maj 2013 af Krabasken (Slettet)

Og - ?

;-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. maj 2013 af JG0005 (Slettet)

hmm du kan starte med difinere din funktion, derefter kan du bare skrive solve(f'(x)=0). Du vil få et tal eller måske flere. Du skal derefter bare vælge nogen tal der er større og mindre end dine resultater. antag at dit resultat er 2. så kan du bare skrive f(3) og f(1) for at finde monotoniforhold


Skriv et svar til: monotoniforhold i maple

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.