Kemi

AHA FRUGTSYRE

05. maj 2013 af kat1981 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har lidt svært ved at gennemskue en opgave;

Jeg har en mælkesyre som har c= 0.333M blandet op med 100mL vand

jeg skal beregne pH for denne ved 25 grader.

Jeg ville finde min pKs i min databog men den står der ikke, så lavede et STL skema hvor jeg fik H3O+ til at være 0.111M. er det korrekt

Men når jeg så bruger min formel pH=-log(H3O+) så kan jeg se at det må ikke være rigtigt.

Er der nogen der kan hjæpe ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. maj 2013 af KimT.T. (Slettet)

Hvordan kan du beregne [H3O+], hvis du ikke har Ks?

pKs(2-hydroxypropansyre) = 3,86

Ks(2-hydroxypropansyre) = 10-3,86 = 1,380 · 10-4

STL-skema: 

CH3CH(OH)COOH (aq) + H2O ⇔ CH3CH(OH)COO- (aq) + H3O+ (aq)   
              cs - x                                            x                        x

Beregn nu

x2 / (cs - x) = 1,380 · 10-4 M

mht. x  

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. maj 2013 af LLLLLLLLLLLLLLLL

se

Vedhæftet fil:svag syre_02.doc

Svar #3
07. maj 2013 af kat1981 (Slettet)

Super tak for svar :-)

Skriv et svar til: AHA FRUGTSYRE

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.