Matematik

Stamfunktioner og integral

06. maj 2013 af siri95 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!

 Vi sidder med en matematik opgave og er gået meget i stå. 

Opgaven lyder som følger;

På figuren ses grafen for f. Bestem den stamfunktion F til f, hvis graf har grafen for f som tangent. 



Figuren der omtales har en ret ligning der skærer y-aksen i 1 og har hældningen 1/2. 


Er der en der kan hjælpe os lidt igang? 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. maj 2013 af peter lind

Brug oplysningen til at finde et funktionsudtryk for f(x). I røringspunktet skal der gælde at F'(x) =f(x) = ½


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

I rørinngspunktet skal der gælde

F '(x0) = f(x0) = (1/2)x0 + 1

og

F(x0) = f(x0)


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. maj 2013 af 123434 (Slettet)

Følger lige med på tråden.

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Hvorfor synes du, at vi skal vide det?


Skriv et svar til: Stamfunktioner og integral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.