Matematik

Hjæææææælp??

06. maj 2013 af mariax2 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Begrund, hvilke af funktionerne


g(x)=0,34*1,27^x,
h(x)=3,41*0,72^x og
k(x)=7,2*4,2^x,


der er voksende, og bestem en forskrift for den eksponentielt voksende funktion f, der har væksrate 20 %, og for hvilken f(0)=10.


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

Værdien af a i en eksponentialfunktion b · ax bestemmer funktionens monotoniegenskaber. Benyt dette her.


Svar #2
06. maj 2013 af mariax2 (Slettet)

Forstår jeg ikke?

Kan jeg ikke skrive:

 

For eksponentiel voksende funktioner gælder, at "a" er større end 1. Det betyder her, at "h(x)" og "k(x)" er voksende.

Når forskriften skal vokse med 20%, og der gælder f(0)=10, må det være:

y=b*a^x
y=10*1,200^x


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. maj 2013 af nordvest24o0 (Slettet)

g(x) og k(x) er voksende, mens h(x) er faldende. Det ses på deres fremskrivningfaktorer, hhv. 1,27 og 4,2, er faktoren over 1, er der tale om en voskende funktion i eksponetielle forskrifter, men hvis det er under 1, som med tilfældet i h(x) er den faldende. forskriften bestemmes meget let, skæringen med 2.aksen er 10, altså er det b i den genrelle formel for ekspontiel ligning, og hvis det har en vækst skal det, som sagt tidligere, være over 1, og 20%=0,2, derfor 0,2+1=1,2. forskften f(x)=10*1,2x


Svar #4
06. maj 2013 af mariax2 (Slettet)

Tak, men jeg forstår ikke når du skriver "og hvis det har en vækst skal det, som sagt tidligere, være over 1"


Brugbart svar (1)

Svar #5
07. maj 2013 af Krabasken (Slettet)

Der menes:

Hvis funktionen skal være voksende, må a være > 1

Hvis 0 < a < 1 er den aftagende

;-)


Svar #6
07. maj 2013 af mariax2 (Slettet)

OKay tak! :D


Skriv et svar til: Hjæææææælp??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.