Matematik

Dividere Hjælp

07. maj 2013 af Fred691a (Slettet) - Niveau: 8. klasse

http://www.youtube.com/watch?v=9Mq1IksQqv4

I denne video står hvordan man dividere. På den måde gør jeg det.

Han forklare det kun med et cifret tal fx 456/4

Jeg kan godt med et cifret ,men ikke med 2 cifret fx 242/66

Så vil jeg gerne høre om i ved det? 

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. maj 2013 af 123434 (Slettet)

456/4

4/4=1

4 op i 5 går op 1 gang. 1 i rest

4 går op i 16. 4 gange

114

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. maj 2013 af 123434 (Slettet)

66 går op i 242. 3 gange.  66*3=198

Så har du 44 i rest.

3+2/3=3,6666......

Så 242/66 giver ca 3,67

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. maj 2013 af SuneChr

Hvor mange (hele) gange kan 242 rumme, når hver gang hedder 66 ?

Benyt 66-tabellen:

1·66 =   66

2·66 = 132

3·66 = 198

4·66 = 264

Divisionen sker efter samme princip:

1) Dividér

2) Gang

3) Træk fra

4) Træk ned

5) Gå til 1)

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. maj 2013 af mette48 (Slettet)

Den metode du har lært er ikke velegnet til division med flere cifre.

Brug i stedet "lang division"

Først et eksembel med division med 1 ciffer

8 4 4 9 : 7 =            1 0 0 0                       (8000:7)         ganger ud
     7 0 0 0                                                       trækker fra
     1 4 4 9                       2 0 0                        (1400:7)         ganger ud
     1 4 0 0                                                       trækker fra
           4 9                             7                        (49:7)             ganger ud
           4 9                                                       trækker fra
              0                                                       så er der ikke mere at dele
                                    1 2 0 7                        lægger resultaterne sammen

1 7 9 7 6 : 2 1             ubs, jeg kan ikke 21 tabellen, med 21 er næsten det samme som 20, så det bruger jeg som hjælp

Opstillingen

  1 7 9 7 6 : 2 1 =            8 0 0                        (17000:20 ≈ 1700:2≈800)         ganger ud med 21
  1 6 8 0 0                                                       trækker fra
     1 1 7 6                         5 0                        (110:2≈50)         ganger ud med 21
     1 0 5 0                                                       trækker fra
       1 2 6                             6                        (12:2≈6)             ganger ud 21
       1 2 6                                                       trækker fra
              0                                                       så er der ikke mere at dele
                                      8 5 6                        lægger resultaterne sammen

1 7 9 7 6 : 2 1 = 8 5 6

håber dette kan hjælpe dig


Skriv et svar til: Dividere Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.