Matematik

Matematik! trekanter

08. maj 2013 af ffffj (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg sidder her med noget Geometri og ville hører om jeg kunne få lidt hjælp. Jeg har uploadet figuren og spørgsmålene:) Tak på forhånd.

a) har bestemt BC= 9,2 ved at sige: d2= b2+c2 = 9,2. Men jeg skal også finde arealet af trekant ABC, hvilket jeg ikke kan fordi jeg ikke har højden, som er ma

Hvordan finder jeg højden? 

Vedhæftet fil: Document3.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

ma er medianen fra A på BC, ikke højden.

I trekant ABC kender man højden fra C på AB, og man kender grundlinien AB. Beregn nu trekantens areal

TABC = (1/2) · |CD| · |AB|


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. maj 2013 af mette48 (Slettet)

Arealet af ABC = Areal af DCB - areal af DCA


Svar #3
08. maj 2013 af ffffj (Slettet)

Jeg skal derefter bestemme vinkel B. skal jeg bruge tangens?


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja, benyt udtrykket for tangens til en vinkel i den retvinklede trekant BDC .


Svar #5
08. maj 2013 af ffffj (Slettet)

ok tak:) lige et sidste spørgsmål. Hvordan finder jeg medianen ma


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Medianen ma er side i den mindre trekant, hvor man nu kender de to andre sider |AB| og |BC|/2 og den mellemliggende vinkel B, så medianen ma kan derfor beregnes ved at benytte en cosinusrelation.


Svar #7
08. maj 2013 af ffffj (Slettet)

er det ikke den her?

b2=a2+c2-2*a*c*CosB   


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Jo, det er skabelonen for en af cosinusrelationerne i en trekant ABC.


Svar #9
08. maj 2013 af ffffj (Slettet)

Mange tak for hjælpen! 


Skriv et svar til: Matematik! trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.