Kemi

Oxidationstal for MN

08. maj 2013 af Cebulla (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg er ved at lave et skema hvor jeg skal finde Oxidationstal for MN ud fra nogle formler.
den ene formlen lyder sådan her :

MnO4-(aq)

Jeg forstår virkelig ikke hvordan man skal gøre det, så hvis en er sød og forklare det på børnehave sprog ville det være skønt!


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. maj 2013 af mathon


                    Hvilket oxidationstal har O (oxygen)?


Svar #2
08. maj 2013 af Cebulla (Slettet)

-2


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. maj 2013 af mathon

 

Summen af de i ionen MnO4- indgående atomer, skal være lig med ionens ladning - regnet med fortegn - udadtil.


Svar #4
08. maj 2013 af Cebulla (Slettet)

Ja......det forstod jeg ikke rigtig :D


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. maj 2013 af mathon


               Der er kun to forskellige atomer i MnO4- , ladningen udadtil er  -1 og O's oxidationstal er  -2.


Svar #6
08. maj 2013 af Cebulla (Slettet)

Ja det er Mangan og oxygen


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. maj 2013 af mathon

 

Hvis du sætter Mn's oxidationstal til x
har du

                                   x + 4 • (-2) = -1


Svar #8
08. maj 2013 af Cebulla (Slettet)

hvordan er det lige man finder oxidationstallet?


Brugbart svar (0)

Svar #9
08. maj 2013 af LLLLLLLLLLLLLLLL

det har mathon lige sagt


Svar #10
08. maj 2013 af Cebulla (Slettet)

....


Brugbart svar (0)

Svar #11
08. maj 2013 af KimT.T. (Slettet)

Den sammensatte ion MnO4- består af to slags atomer - mangan (Mn) og oxygen (O). Vi ved, at oxygen som regelt har oxidationstrinnet -2, og fordi der i vores sammensatte ion indgår 4 O-atomer, må det samlede oxidationstrin for O-atomerne være

4 · (-2) = -8

Hvordan finder vi så oxidationstrinnet for Mn? Jo, det er her hvor mathon fuldstændig korrekt skriver følgende i #3:

"Summen af de i ionen MnO4- indgående atomer, skal være lig med ionens ladning - regnet med fortegn - udadtil."

Det betyder egentlig bare, at hvis du adderer oxidationstrinnet for Mn med det samlede oxidationstrin for O-atomerne (-8), så skal det give den sammensatte ions samlede ladning; i dette tilfælde har MnO4- jo ladningen -1. Så det betyder, at oxidationstrinnet for Mn skal være noget (x), der adderet med -8 giver -1:

x + (-8) = -1 ⇔ x = 7 

Hvilket netop er, hvad mathon har opskrevet i #7

 


Brugbart svar (0)

Svar #12
09. maj 2013 af umolich

Evt se:

http://www.youtube.com/watch?&v=B2ba-4-sum8

fra FriViden, der forklarer hele polemikken ret pædagogisk :-)


Brugbart svar (0)

Svar #13
03. april 2019 af miar1517 (Slettet)

Er der nogen der kender oxidationstallet for Ag og Fe?


Brugbart svar (0)

Svar #14
03. april 2019 af mathon

Begge er 0.


Skriv et svar til: Oxidationstal for MN

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.