Matematik

Funktion! Bestem A

13. oktober 2005 af KennethC (Slettet)
Hej..:!

Søger hjælp til følgende funktion! Håber på en god forklaring samt udregninger!

F(x)= 2x^2+ax^2-4x+7 XeR
Hvor a er en konstant!


Om f(x) vides, at den har lokalt minimum når x=2

På forhånd TAK

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. oktober 2005 af Epsilon (Slettet)

Kontrollér lige en ekstra gang, om funktionen er afskrevet korrekt fra opgaveteksten.

//Epsilon

Brugbart svar (0)

Svar #2
13. oktober 2005 af Waterhouse (Slettet)

Du omskriver den lidt:

f(x)=2x^2+ax^2-4x+7
<=>
f(x)=(2+a)x^2-4x+7

Og differentierer:

f'(x)= 2*(2+a)*x-4
<=>
f'(x)= (4+a)*x-4

Og da f har et lokalt minimun for x=2, må det gælde at

f(2)=0.

Den kan du løse for a.

Brugbart svar (0)

Svar #3
13. oktober 2005 af IBM (Slettet)

#2: Hvad hvis han rent faktisk mener F(x)?

Brugbart svar (0)

Svar #4
13. oktober 2005 af IBM (Slettet)

#2: Hov, min fejl, han mener jo f(x)

Brugbart svar (0)

Svar #5
13. oktober 2005 af Waterhouse (Slettet)

Håbede at det store F i starten blot var en slåfejl - hvis det *ikke* er, er min idé nok ikke meget bevendt.

Svar #6
13. oktober 2005 af KennethC (Slettet)

Ups har lavet 2 fejl!


f(x)= 2x^3+ax^2-4x+7 XeR
Hvor a er en konstant!


Om f(x) vides, at den har lokalt minimum når x=2

Mat kan være svært hvis man ikke engang kan skrive rigtigt af ;-)

Brugbart svar (0)

Svar #7
13. oktober 2005 af Epsilon (Slettet)

#6:
Nuvel, angrib problemstillingen med differentialregning.

//Epsilon

Brugbart svar (0)

Svar #8
13. oktober 2005 af IBM (Slettet)

Du skal bare løse følgende:

f'(x) = 6x^2+2ax-4

f' er 0 for x=2. Isoler a i f'(x).

Svar #9
13. oktober 2005 af KennethC (Slettet)

Ok..!

DVS at a = -5?

Brugbart svar (0)

Svar #10
13. oktober 2005 af IBM (Slettet)

Ja

Skriv et svar til: Funktion! Bestem A

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.