Matematik

Statisk testsandsyndlighed (p-værdien)

09. maj 2013 af 98 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, :-) jeg har et sprøgsmål. 

Hvad er testsandsynlighed dvs. p-værdien, og hvordan bruges den i forhold til signifikansniveauet? 

På for hånd tak! :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. maj 2013 af umolich

P-værdien plejer jeg at sige er "sandsynligheden for at forskellen på observeret data og forventet data skyldes tilfældigheder". 

Det vil sige at hvis p-værdien er under signifikansniveauet er sandsynligheden meget LILLE og derfor må der være signifikant forskel på observeret data og forventet data, og man kan forkaste nulhypotesen.

Hvis p-værdien derimod er over signifikansniveauet er sandsynligheden for at forskellen skyldes tilfældigheder STOR, og derfor er der altså IKKE signifikant forskel. Nulhypotesen kan accepteres.

Skriv hvis du ikke forstår det, så prøver jeg at forklare det på en anden måde :-)


Svar #2
09. maj 2013 af 98 (Slettet)

Tusind tak! Nej jeg forstår det godt nogenlunde, men jeg har endnu et spørgsmål, som jeg håber du har tid til at svarer på. :-)

Hvordan finder man sandsynligheden for et givet udfald – fx P(Q ≤3) når der er 2 frihedsgrader?

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. maj 2013 af umolich

Det ved jeg sku ikke :-P

Er det alt der står i opgaven? Jeg ville umiddelbart sige noget med P(Q = 1) + P(Q = 2) + P(Q = 3) men der bruger jeg ikke frihedsgraderne.


Svar #4
09. maj 2013 af 98 (Slettet)

Det er faktisk ikke en opgave, det er bare et spørgsmål jeg skal svarer på, men jeg er ret i tvivl om hvad jeg skal svarer.. :-) Det er måden man finder p-værdien på, ik? 


Skriv et svar til: Statisk testsandsyndlighed (p-værdien)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.