Matematik
partiel aflede
13. oktober 2005 af
biokemi (Slettet)
er der nogen der ved noget om partiel afleded funktioner med hensyn til ideal gas ligningen
Svar #1
14. oktober 2005 af fixer (Slettet)
Tjoh, det er jo et spørgsmål om på hvilken form du har den. Idealgasligningen lyder
PV = nRT
[eller p=rho*RT]
Hvis du f.eks. betragter funktionen
T(P,V) = PV/(nR)
så vil
dT/dP = V/(nR)
dT/dV = P/(nR)
hvor der med "d" menes symbol for partiel afledet.
Hvis man i stedet betragter funktionen
P(V,T) = nRT/V
er
dP/dV = -nRT/V^2
dP/dT = nR/V
PV = nRT
[eller p=rho*RT]
Hvis du f.eks. betragter funktionen
T(P,V) = PV/(nR)
så vil
dT/dP = V/(nR)
dT/dV = P/(nR)
hvor der med "d" menes symbol for partiel afledet.
Hvis man i stedet betragter funktionen
P(V,T) = nRT/V
er
dP/dV = -nRT/V^2
dP/dT = nR/V
Skriv et svar til: partiel aflede
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
