Kemi

tjekning

09. maj 2013 af thelight

Hej jeg har regnet et par opgaver ud og ville høre om der er en der har mod på at tjekke om det er forstået rigtig af mig? det er 3 opgaver der er tale om ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. maj 2013 af umolich

Skriv dem her, eller vedhæft dem, så ser vi på det


Svar #2
09. maj 2013 af thelight

ok tak jeg skriver så og forresten spørgsmålet er 5 i samme link som fra før ...

 

a = Jeg mener det er v=1L*1,33*10^-3

 

b= jeg har brugt formlen for at regne pH for en monoprot syre = pH=-log(ks/2)*(-1+4√1+4*(c/ks)) hvor mit resultat blev en pH på 0,47

 

c= jeg aflæster 2,5 på x-aksen og så går jeg opad indtil jeg rammer kurven og læser derefter den tilhørende y-værdi....den ramte så 2,5  på ys aksen....så jeg tænkte at det er meget langt nede og pH er også lav så der er nok kun syreformen H3PO4 og lidt af det neutrale H3PO4-

 

opg d fandt jeg ikke ud af

 

Lyder det fornuftigt?

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. maj 2013 af umolich

a,b,c er rigtigt. 

I d skal du bruge pufferligningen, og huske at 

n= 2 mmol - x

nb = x

hvor x er den tilsatte molmængde NaOH


Svar #4
10. maj 2013 af thelight

Det lyder dejlig.

så det betyder jeg ska bruge formlen pH=pKs+log (ns)/(ns)

og så indsætter jeg hvad jeg kender

2,5=pKs+log (ns)/(ns)

....?


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. maj 2013 af umolich

Yes, selvom det først ns skal være nb.


Skriv et svar til: tjekning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.