Kemi

Hydrogenatom

09. maj 2013 af vleranda10 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Forklar hvordan hydrogenatomet er opbygget og om hvordan det optager og afgiver energi.

Er klar over at hydrogenatomet består af en atomkerne med én proton og én elektron i en bane om kernen, men lige hvodan det optager og afgiver energi er jeg ikke lige helt med på..

Nogle er kan hjælpe? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. maj 2013 af mathon

   
          Når hydrogenatomet exiteres, springer elektronen op i et højere energiniveau.

 

                               Em→n = (13,6 eV) • (n-2 - m-2)              n>m    og   n,m ∈ N                


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

Har du hørt om orbitaler og energiniveauer?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. maj 2013 af mathon

for n → ∝

                               E1 = -(13,6 eV) / 12 = -13,60 eV

                               E2 = -(13,6 eV) / 22 = -3,40 eV

                               E3 = -(13,6 eV) / 32 = -1,51 eV

                               E4 = -(13,6 eV) / 42 = -0,85 eV

                               E5 = -(13,6 eV) / 52 = -0,54 eV


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. maj 2013 af umolich

Mathon --> Du synes ikke det måske er en lille bitte smule overkill i forhold til Kemi C?


Svar #5
09. maj 2013 af vleranda10 (Slettet)

Wow mange tak for jeres svar! Men jeg ledte egentlig bare efter skriftlie forklaringer og ikke ligninger. Har alle de ligninger jeg har brug for, nu mangler jeg bare at besvare mine spørgsmål uden at inddrage ligninger osv. 

#2

Har hørt om energiniveauer, men ikke orbitaler.


Skriv et svar til: Hydrogenatom

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.