Matematik

Bestemmelse af forskrift til stamfunk.

09. maj 2013 af SmilDuPå (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej Folkens

Jeg vil være utrolig taknemmelig hvis nogen kunne hjælpe mig med denne opgave. Jeg kan nemlig hverken finde hoved eller hale på den.. Nå men opgaven ser således ud:

En funktion f er givet ved f(x) = 6x^2
Bestem forskriften for den stamfunktion til f, hvis graf går gennem punktet P(1,10)

Tusind tak på forhånd 

MVH   :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

Bestem først en stamfunktion F(x) til f(x) og tilpas så den vilkårlige konstant k, så at F(1) = 10 .


Svar #2
09. maj 2013 af SmilDuPå (Slettet)

Hmm, må indrømme at det stadig forvirre mig. Kan du evt. give et eksempel. Det vil være super. :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Benyt den generelle regel for en potensfunktion

∫ a·xn dx = a·xn+1/(n+1) + k , n ≠ -1

til at bestemme en stamfunktion til f(x).


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. maj 2013 af 123434 (Slettet)

∫6*x^2=6*x^2+1 /(2+1)=6x^3/3=2x^3

F(1)=10

10=2x^3+k

10=2*1^3+k

10=2+k

k=8

f(x)=2x^3+8

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Man kan ikke bare udelade "dx" fra integralet. Der skal også parentes omkring eksponenten i det format, du benytter:

∫ 6x^2 dx = 6·x^(2+1) / (2+1) + k .

Det bliver dog mere tydeligt, hvis du benytter redigeringsfaciliteterne X2 til at skrive eksponent:

∫ 6x2 dx = 6·x2+1 / (2+1) + k


Skriv et svar til: Bestemmelse af forskrift til stamfunk.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.