Kemi

smelteentalpi

10. maj 2013 af fysiskbb (Slettet)

Er der nogen, der evt. kan forklare mig det begreb?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2013 af umolich

Smelteentalpien er den energi der skal tilføres systemet for at få et stof til at smelte. Hvis du f.eks. skal udregne hvor meget energi der skal til at opvarme is fra -5 grader til 20 grader gøres det på følgende måde:

Fra -5 til 0 grader (is):

E = varmekapacitet for is * massen * ændring i temperatur = c · m · ΔT

Fra 0 grader (is) til 0 grader (vand):

E = smelteentalpien = ΔHsmelte

Fra 0 grader (vand) til 20 grader (vand):

E = varmekapacitet for vand * massen * ændring i temperatur = c · m · ΔT

Smelteentalpien er altså den energi der skal tilføres et system for at få stoffet til at smelte. Det er på grund af denne at temperaturen af vand der indeholder is ikke stiger så længe der er is i. Al energien går først til at smelte isen, og derefter til at opvarme vandet.


Skriv et svar til: smelteentalpi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.