Matematik

f(x)=g(x) med maple?

10. maj 2013 af Kimmepi (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle!

Hvordan løses ligningen f(x)=g(x) i maple???

Jeg har lige fået maple, så er lidt i tvivl om hvordan det skal gøres.

Håber på svar

 

tak :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2013 af umolich

Jeg ville skrive noget i denne stil:

f:=x-->x^2+5

g:=x-->3x^2+4x-3

solve(f(x)=g(x),x)


Svar #2
10. maj 2013 af Kimmepi (Slettet)

Er det bare nogle funktioner du selv lige har fundet på?


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. maj 2013 af umolich

Yes - jeg ved derfor heller ikke om det rent faktisk giver et svar :-)

Men du bør kunne indsætte dine egne funktioner i stedet.


Svar #4
10. maj 2013 af Kimmepi (Slettet)

Det er fordi jeg skal bestemme arealet af M, som to funktiner afgrænser.

de to funktioner er f(x)=17-x^2 og g(x)=8

så vil jeg løse ligningen f(x)=g(x)

og bestemme arealet ved  a∫b f(x) - g(x) dx..

når jeg løser f(x) = g(x) får jeg 3 og -3

kan det passe?


Svar #5
10. maj 2013 af Kimmepi (Slettet)

kan det passe at arealet bliver 36? :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. maj 2013 af umolich

Det kan passe meget fint ja :-)


Skriv et svar til: f(x)=g(x) med maple?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.