Matematik

Eksponentiel funktion, talle a og b

10. maj 2013 af brianandersss (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Jeg skal angive en forskrift udfra disse oplsninger; f(1) = 10 og f(4)=80

Kan man så kalde f(1)= x1, 10=y1, og f(4)=x2, 80=y2?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2013 af umolich

Det hedder jo f(x) og derfor kan du ikke skrive f(1) = x1, men derimod x1 = 10 eller f(1) = y1 = 10.

Men ellers er det rigtigt. Kan du huske formlen for a og b?


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. maj 2013 af mathon

  Du har
                          f(x) = b • ax

                          f(x2) / f(x1) = ax2-x1

                          80 / 10 = a4-1

                          23 = a3

                          a = 2

  så
                          f(x) = b • 2x

                          f(1) = 10 = b • 21 = 2b

                          b = 5
  dvs
                          f(x) = 5 • 2x

                       
 

                     


Svar #3
10. maj 2013 af brianandersss (Slettet)

#1, ja det kan jeg godt, tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Eksponentiel funktion, talle a og b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.