Matematik

Gennemsnitlige procentvise rente

11. maj 2013 af HFNU (Slettet)

Nogle der kan vise mig et eksempel på hvordan man regner det ud??? Eller vær venlig og hjælpe mig med den her opgave . Et andet maleri havde en værdi af 85000 kr. Efter 11år var værdien af dette maleri vokset til 125000 kr. Bestem den gennemsnitlige årlige procentvise vækst i værdien af dette maleri? Jeg håber det er let at forstå-for jeg har kigget i min bog og der forstår jeg det ikke. Mange tak:) til den der hjælper med dette. Jeg har nemmelig svært ved matematik generelt.


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

Benyt renteformlen:

Kn = K0 · (1 + r)n

hvor n = 11, K0 = 85000 og K11 = 125000, og løs så for den årlige "rentesats" r.


Svar #2
11. maj 2013 af HFNU (Slettet)

Ja har prøvet at løse den nu ...men må jeg godt lige spørger om en ting mere:)? er det så formlen r= roden n kn : med k0 -1 jeg skal bruge? for jeg har fået 7,545. Men jeg ved simpelthen ikke om det er rigtigt.


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

Ja, man skal løse ligningen med hensyn til r:

(1+r) n = Kn / K0

1+r = (Kn / K0)1/n

r = (Kn / K0)1/n - 1


Skriv et svar til: Gennemsnitlige procentvise rente

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.