Matematik

gældsannuitet

11. maj 2013 af over9000 (Slettet)

Hej. 

Jeg har et problem ift. gældsannuitet.

ved udregningen af gæld er G=gæld, y=fast ydelse pr. termin, n=termin og r=rente

og formlen hedder: G= y* ((1-(1+r)-n)/r)

hvis man nu f.eks. vi vil beregne, hvor meget vi kan låne med 24 månedlige ydelser på 500 kr. og en månedsrente på 1,5%:

G=500((1-1+0.015)-24)/0.015)=10015,2

og så langt er jeg med, men hvis man nu vil udregne det i år i stedet, hvorfor bliver følgende så galt at sætte ind?:

G=500*12

r=0.015*12

-n=-24/12=-2

Hvorfor giver det her et andet resultat? Er min forståelse af faktorene G, y, n og r gal? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. maj 2013 af peter lind

Det er fordi renten ikke er 12* den gamle rente. Med en månedlig rente bliver der tilskrevet renter hver måned. Disse renter skal man så også rent faktisk betale renter af den næste måned. Renterne beregnes af hele gælden og gælden er jo forøget med rentetilskrivningerne de foregående måned


Svar #2
11. maj 2013 af over9000 (Slettet)

svedigt mand. Det giver rigtig god mening. tak. 


Skriv et svar til: gældsannuitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.