Matematik

Potensligninger

11. maj 2013 af HFNU (Slettet)

jeg har svært ved at løse potensligninger også...og vil hører om der er nogen der kan svarer mig på om jeg har løst denne ligning rigtigt. Den hedder 0,24= 5,3 * x opløftet i 0,97.. X er lig med 4,69. Er det rigtigt??


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

Du mener

0,24 = 5,3 · x0,97    ?

Så er

x0,97 = 0,24 / 5,3 ,

og dermed

x = (0,24/5,3)1/0,97 = 0,04115


Skriv et svar til: Potensligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.