Kemi

Dissociationsgrad

11. maj 2013 af Heptan - Niveau: B-niveau

Hej alle,

jeg kan ikke få det her regnestykke til at passe.

Jeg skal beregne en syres dissociationsgrad, (alpha). Denne værdi skal gerne give mellem 0 og 1.

http://puu.sh/2RlMu.jpg

Tusind tak for hjælpen!


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. maj 2013 af jihudsif (Slettet)

Hej, jeg har et kort spørgsmål, jeg vil stille dig er det okay?


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. maj 2013 af KimT.T. (Slettet)

#0

Ligningen

1 = 0,1 · (α / (1 - α)) 

giver α = 0,91

Tjek efter, om du har husket alle dine parenteser ;)


Svar #3
12. maj 2013 af Heptan

Der står bare i min bog at α i tælleren skal opløftes i anden? α2/(1-α)


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. maj 2013 af mathon

 

                                                      α2
                                            cs •  ------ = ks                0 < α < 1
                                                   1 - α


                                                         α2
                                            0,1 •  ------ = 10-0 = 1             
                                                     1 - α

                                       
                                             0,1α2 + α - 1 = 0      0 < α < 1

                                             α = 0,92

 

 

                                           


Skriv et svar til: Dissociationsgrad

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.