Matematik

X og a+b regnestykker

12. maj 2013 af Havetolearnmath (Slettet)

Hej jeg sidder med nogle få opgaver jeg kinda er stuck ved. Håber nogle af jer kan hjælpe mig, da jeg skal aflevere min opgave imorgen tidligt! :)

___________________________________________________________________________________________

 

2a + 2b + a =?

___________________________________________________________________________________________

3x = 75

6x + 5 = 2x + 17 

___________________________________________________________________________________________


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. maj 2013 af mette48 (Slettet)

2a + 2b + a =?

saml a-er og b-er hver for sig

___________________________________________________________________________________________

3x = 75    del med 3 på begge sider af =

 

6x + 5 = 2x + 17                træk 2x fra på begge sider

                                            træk 5 fra på begge sider

                                            del med 4 på begge sider


Svar #2
12. maj 2013 af Havetolearnmath (Slettet)

Tusind tak Mette. Kan du fortælle om jeg regnet det rigtigt ud?

 

2a + 2b + a = 3a + 2b

___________________________________________________________________________________________

3x = 75

x = 25

 

6x + 5 = 2x + 17 

x = 3


Brugbart svar (2)

Svar #3
12. maj 2013 af kapper1764 (Slettet)

2a + 2b + a = 3a + 2b

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
12. maj 2013 af mette48 (Slettet)

Ja du har regnet dem rigtigt ud.

I ligninger kan du selv kontrolere om du har fået det rigtige resultat.

Du sætter resultatet ind i stedet for x i ligningen og regner hver side ud for sig. Hvis du får samme resultat på begge sider , har du fundet den rigtige løsning

eksembel:

6x + 5 = 2x + 17

x = 3

 

venstre side: 6*3+5 = 18+5 = 23

højre side: 2*3+17=6+17=23

samme resultat på de to sider x=3 er den rigtige løsning


Svar #5
12. maj 2013 af Havetolearnmath (Slettet)

Tak for den store hjælp Mette :)


Skriv et svar til: X og a+b regnestykker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.