Matematik

"Opgaver"

14. oktober 2005 af Malfoy (Slettet)
Hej håber der er nogle der kan hjælpe mig med følgende opgaver:

1) En elpære brænder døgnet rundt. Den koster 8,05 kr. i indkøb og bruger energi for 1,90 kr. pr. døgn.

a) Hvor stor er den samlede udgift efter 27 døgns brændetid?

24 timer = 8,5 kroner
+ 3 timer = ?

b) Opstil en formel, der viser, hvordan den totale udgift y afhænger af brændtiden x.

c) Isoler x af formlen og beregn brændetiden svarende til en total udgift på 100 kr.

Jeg fatter nul af dem, det jeg kunne finde ud af har jeg skrevet...
Malfoy

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. oktober 2005 af Einstein_15 (Slettet)

1)(8,05)+ 1,9*27
2) y=1,9x+8,05
3)100=1,9x+8,05 beregn så selv
.
Håber det hjalp?

Brugbart svar (0)

Svar #2
14. oktober 2005 af frodo (Slettet)

a) 1,90 pr døgn. 27 timer =27/24 døgn=1,125 døgn

altså bliver den samlede pris: 8,05+1,125*1,9 = 10,19 kr


b) Y=samlet omkostninger
x=brændtiden i døgn (med mindre der er specificeret anden enhed på brændtiden)

y=startomkostning+x*1,9

c)y=100

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. oktober 2005 af Einstein_15 (Slettet)

#2

Jeg ville vove at påstå at det er a'eren er forkert, da der er tale om en pris på 1,9 kr pr.dag i 27 dage.

Brugbart svar (0)

Svar #4
14. oktober 2005 af Romulus (Slettet)

#3 Jep din udregning er den korrekte her, da der i opgaveformuleringen står at pæren bruger en energimængde svarende til 1,90 kr pr. døgn.


Skriv et svar til: "Opgaver"

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.