Kemi

Pufferkapacitet

12. maj 2013 af HE1234 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :-)

 

Jeg har et problem med følgende opgave:

Hvilket system har den højeste pufferkapacitet ved pH = 7,4: carbonsyresystemet eller phosphorsyresystemet?

 

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. maj 2013 af mathon

   pufferkapaciteten
 
                                                                Ks • [H3O+]                    10-pKs • 10-pH
                                           β = 2,303 •  ----------------- = 2,303 • --------------------
                                                              (Ks + [H3O+])2                (10-pKs + 10-pH)2             

                         

                     carbonsyre             phosphorsyre
pKs1                 6,52                           2,12


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. maj 2013 af mathon

pufferkapaciteten

          carbonsyre
                                                                10-6,52 • 10-7,4
                                           β = 2,303 • ---------------------- = 2,4
·10-1
                                                               (10-6,52 + 10-7,4)2   

 

          phosphorsyre
                                                                10-2,12 • 10-7,4
                                           β = 2,303 • ---------------------- = 1,21
·10-5
                                                                (10-2,12 + 10-7,4)2   


Svar #3
12. maj 2013 af HE1234 (Slettet)

Hvad kan man så konkludere?


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. maj 2013 af mathon

 

         ...at pufferkapaciteten for carbonsyre er størst.


Skriv et svar til: Pufferkapacitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.